Sezon na grillowanie rozpoczął się na dobre. Wielu Polaków nie wyobraża sobie weekendu bez biesiadowania na świeżym powietrzu, jednak moda na zdrowy styl życia skutecznie studzi ich zapał – w końcu przygotowywanie jedzenia tą metodą uchodzi za nie do końca „fit”. Niektórym wydaje się również, że aby mięso z rusztu było naprawdę smaczne, wymaga zaawansowanych technik doprawiania i przyrządzania. Czy powyższe przekonania są prawdziwe?

Potrawy z grilla na trwałe zagościły na naszych stołach. Grillujemy, ale przede wszystkim w okresie letnim, używając do grillowania, grilla opalanego specjalnym węglem. Jeśli grillowanie jest naszą pasją, warto zdecydować się na zakup jednego z tych urządzeń w Mrówce w Parku Handlowym MARYWILSKA 44, gdzie specjaliście dobiorą grill idealny do Państwa oczekiwań. Grillowanie na świeżym powietrzu, to świetna alternatywa dla tradycyjnego obiadu. Potrawy z grilla są smaczne, dzięki temu, że wytapiany jest z nich tłuszcz, są również zdrowe. Mięso uprzednio możemy zamarynować lub tuż przed grillowaniem przyprawić. Warto przygotować sałatkę z pomidorów z cebulą, która świetnie komponuje się smakiem do mięsa. Miłośnicy potraw fit także nie będą zawiedzeni. Grillować można mięso, ale także oczywiście warzywa. Świetnie sprawdzi się cukinia , bakłażan, papryka, pieczarki i wiele innych. Grillowanie to metoda, dzięki której można przygotować wiele różnego rodzaju smacznych potraw, a możliwości może ograniczyć tylko nasza wyobraźnia. Zapraszamy do Mrówki po odpowiedni grill i akcesoria.

POWRÓT DO AKTUALNOŚCI